KORAI MAGÖMLÉS KEZELÉSE: ​ PRILIGY, DAPOXETINE

Regisztrált Gyógyszertár

Korai magömlés okai

Beárnyékolja a szexuális életét az idő előtt bekövetkező orgazmus? Keresi az okokat, hogy mik lehetnek Önnél a korai magömlés okai?  Ennek próbálunk meg most utánajárni!

Kevesen vannak azon férfiak, akik mindig elégedettek lehetnek a szexuális teljesítményükkel. Előbb vagy utóbb mindenkinél jelentkezik -akár csak enyhe formában is- valamilyen potenciazavar, legyen az merevedési zavar vagy korai ejakuláció, esetleg mindkettő.

Mik lehetnek a korai magömlés okai?

Elsőként azt a fogalmat érdemes tisztázni, hogy mit is jelent a korai magömlés? Az az állapot- amely kortól függetlenül bárkivel bekövetkezhet- amikor a férfi nem képes arra, hogy időben szabályozza az orgazmus és az ejakuláció idejét.

Többféle típusát különböztethetjük meg, eszerint lehet:

  • előjáték alatt bekövetkező magömlés
  • abban a pillanatban, amikor a behatolás megtörténik
  • behatolást követően 2 percen belül (ez a leggyakoribb eset)

Ennek bekövetkezésében a következő tényezők játszhatnak szerepet:

  • stressz: napjainkban, amikor egyre több a stressztényező az életünkben, óhatatlanul szerepet játszhat a szexuális teljesítményünkben

Ha szex közben is a problémáinkon jár az agyunk, ha nem tudunk kikapcsolni, akkor képtelenek leszünk jól teljesíteni.

  • ritkán folytatott szexuális élet: minél kevesebbszer vagyunk együtt a partnerünkkel annál nagyobb az esélye, hogy nem fogjuk sokáig bírni

Minél gyakrabban van erotikus élményben részünk, annál jobban kell, hogy bírd. A szervezetünk alkalmazkodik és 

  • frusztráció és szorongás: ha úgy érezzük, hogy partnerünk nem akar velünk lenni, ha azt látjuk, hogy nem élvezi a velünk való együttlétet, akkor frusztrálttá válunk, amely a korai magömlés okai közül az egyik leggyakrabban előforduló probléma. Önértékelési zavarokhoz, szégyenhez végül teljes magunkból való kiábrándultsághoz vezethet
  • új partnerrel történő együttlét: teljesen természetes jelenség, ha új partnerrel vagyunk együtt és emiatt feszültek vagyunk, izgulunk és nem tudjuk a csúcsformánkat hozni. Erre az esetre szokták ajánlani gyakran a potencianövelők vásárlásának a lehetőségét. Gyorsan segítenek leküzdeni a félelmeinket, mert tudjuk, hogy van mire számítani vészhelyzet esetén.

Fontos tudni, hogy a férfiasságot nem percekben mérik, akkor is lehet isteni egy szexuális aktus mindkét fél részére, ha az mondjuk két perc után véget ér. Ha a hölgynek is elegendő ennyi idő, hogy elélvezzen és az a néhány perc isteni legyen, akkor azt nem kudarcként kell elkönyvelni, hanem sikerként!

A korai magömlés okai sajnos egyes esetekben betegségekhez vezethetők vissza, ekkor már szükséges az orvoshoz fordulás. Ilyen betegségek lehetnek:

  • prosztata problémák
  • hormonháztartás felborulása
  • pajzsmirigy problémák
  • idegrendszeri károsodás, mentális problémák
  • gyógyszer, – drogfüggőség

Az orvosi szakirodalom szerint a korai magömlés okai sokkal inkább vezethetők vissza lelki vagy fizikai okokra, mintsem klinikai problémákra, betegségekre.

Ezekre figyeljen mielőtt orvoshoz fordulna

Ezért mielőtt orvoshoz fordulnánk a problémával érdemes előre tisztázni magunkkal jónéhány dolgot:

  • vannak-e az életünkben olyan pszichés tényezők, amik miatt bekövetkezik a korai magömlés: ezalatt érthetjük, hogy vannak-e belső félelmeink, ami akár eredhet tapasztalatlanságból, félelem a partnerünk teherbe ejtésétől, teljesítményünk miatti szorongás, egész lényünk felett eluralkodó pesszimizmus.

Ha bármelyik is jelen van az életünkben, akkor a legjobb, ha először azt hárítjuk el. Nem kell egyedül megbirkózni vele, beszéljünk róla a párunkkal, mondjuk el neki a félelmeinket. Már ezzel az apró lépéssel közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy a problémánk megoldódjon.

Olyan is előfordulhat, hogy a baj bajt szül. Nem elég, hogy hamar bekövetkezik a magömlés, de mellette még merevedési zavarok is jelentkezhetnek. Erre mondják, hogy csőstül jön a baj, de nem kell pánikolni. 

Érdemes változtatni az életmódunkon először, odafigyelni arra, hogy milyen ételek és italokat fogyasztunk. Kerülni a stressztényezőket, figyelmet fordítani a pihentető, nyugodt alvásra. A relaxáció, a befelé fordulás is segíthet abban, hogy tettre készen, erőtől duzzadóan ugorjunk fejest a szexuális örömökbe!Ha úgy érezzük, hogy nem segít semmi, akkor lehetőségünk van vény nélkül és sorbanállás nélkül magömlést késleltető tablettát vásárolni. Léteznek dapoxetine hatóanyag tartalmú készítmények, amelyek maximálisan megbízhatóak és számíthatunk a hatásukra! Akár az is lehet, hogy néhány sikeres aktus után már többé nem is lesz szükség a segítségükre és ismét kiegyensúlyozott szexuális életet élhet!